AtlantikWall.dk

Genveje
Kort med forsvarsenheder
Alle bunkermodeller
 Hjem    Nyheder    2. verdenskrig    AtlantikWall    Regelbau    Galleri    Video    Links    Ordliste    Om    S�g    Facebook

Ordliste

Hjem -> Ordliste -> B

Alfabetisksorteret ordliste.

Vælg det bogstav eller tal som ordet starter med:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z

0  1  2  3  4  5  6  7  8  9 
Eller søg i ordlisten:

Ordliste - B.

Ord Beskrivelse Mere information
BauformSystembunkere som regelbauten, men i en lettere konstruktion.
BaustärkeBunkere i Regelbauprogrammet kan bygges i Baustärke A eller B. A betyder at tag og vægge er min 2m tykke, mens B er 3,5m. Desuden har disse bunkere gerne Gas sluser og eget friskluftsanlæg med atomfiltre.Klik her
BBCBritish Broadcasting Corporation.
Den britiske radio blev et vigtigt led i kampen mod tyskerne.
Allerede fra 9. april blev der sendt dansksprogede udsendelser. I begyndelsen mest om krigens gang ude i verden; senere blev udsendelserne i højere grad et led i modstandskampen, idet der i slutningen af udsendelserne blev sendt en række kodede meddelelser om våbennedkastninger fra luften til modstandsbevægelsen. Udsendelserne varede i slutningen af besættelsen 10 minutter. BBC opfordrede ikke direkte til åbent oprør i Danmark, men var med til at påvirke den anti-tyske stemning i landet.
BlitzkriegBlitzkrieg er en militærstrategi udviklet i Tyskland i 1930'erne. Ordet Blitzkrieg betyder "lynkrig" direkte oversat til dansk.
Tanken bag strategien var, at Tyskland ville tabe en krig, hvis den udviklede sig til en stillingskrig, således som det var sket under 1. verdenskrig 20 år tidligere.
Fart var altafgørende i Blitzkrieg. Fjendens linjer skulle gennembrydes på et snævert område med simultan brug af fly, artilleri og en massiv spydspids af kampvogne. Målet var at gennembryde fjendens linjer og gøre brug af kampvognens overlegne mobilitet. Med gennembruddet af fjendens linjer kunne kampvognene ødelægge fjendens kommunikationssystem, infrastruktur, ammunitionsdepoter og forsyningslinjer mv. Fjenden skulle således slås allerede i det første slag. Efter kampvognene fulgte infanteriet, typisk til fods, og deres opgave var at nedkæmpe fjenden i det områder hvor kampvogne ikke kunne bruge deres mobilitet.
BOPAForkortelsen står for Borgerlige Partisaner.
BOPA var besættelsestidens vigtigste sabotageorganisation. Den havde sin rod i den kommunistiske del af modstandsbevægelsen. Derfor hed den oprindelig KOPA (KOmmunistiske PArtisaner). Navneforandringen udsprang af en spøg, men peger samtidig i retning af, at man ønskede at finde frem til andre end kommunister, som kunne deltage i sabotagen. DKP havde dog hele tiden den overordnede ledelse. Gruppen stod bag mange af de mest berømte sabotager, og nogle af gruppens medlemmer påtog sig det ubehagelige arbejde at likvidere stikkere.
BpBaupunkt
© AtlantikWall.dk
04/04-2020