AtlantikWall.dk

Genveje
Kort med forsvarsenheder
Alle bunkermodeller
 Hjem    Nyheder    2. verdenskrig    AtlantikWall    Regelbau    Galleri    Video    Links    Ordliste    Om    S�g    Facebook

Ordliste

Hjem -> Ordliste -> C

Alfabetisksorteret ordliste.

Vælg det bogstav eller tal som ordet starter med:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z

0  1  2  3  4  5  6  7  8  9 
Eller søg i ordlisten:

Ordliste - C.

Ord Beskrivelse Mere information
CBCB korpset (Civilbeskyttelsen), oprettedes ved lov af 1938, for at hjælpe civilbefolkningen ved hospitaler, brandvæsen og politi.
Værnepligtige, der ikke blev indkaldt til aftjening af militær værnepligt inden for 10 år, kunne indkaldes til at deltage i civilbeskyttelsestjeneste. CB-organisationen blev senere til civilforsvaret med Civil Forsvars-loven i 1949.
Churchill-gruppenEn gruppe af gymnasieelever fra Aalborg Katedralskole, som i foråret 1942 udførte en del mindre aktioner mod tyskerne: ildspåsættelse, hærværk og våbentyverier.
Da de blev opdaget, blev de i første omgang indsat i arresten i Aalborg. Men selv om de altså var bag tremmer, fortsatte de deres aktioner. De savede gitteret på vinduet over. Da det blev opdaget, blev de stillet for en tysk krigsret, som idømte dem lange straffe, som blev afsonet i dansk fængsel.
ClearingsdrabTyskernes terrormord på tilfældige uskyldige personer som hævn for bl.a. frihedskæmpernes likvidering af stikkere.
© AtlantikWall.dk
04/04-2020