AtlantikWall.dk

Genveje
Kort med forsvarsenheder
Alle bunkermodeller
    Bunkerinformation    
Antal modeller i alt: 493
Med tegning: 49
Med originaltegning: 156
Sidst opdateret: S449
 Hjem    Nyheder    2. verdenskrig    AtlantikWall    Regelbau    Galleri    Video    Links    Ordliste    Om    Facebook

88 Stützpunkt Flugplatz Rye

AtlantikWall generelt Generelt   AtlantikWall Danmark Danmark   AtlantikWall forsvarsenheder Forsvarsenheder   Radarsystemer i Danmark Radar   AtlantikWall kyst batterier Batterier
Hjem -> AtlantikWall -> Forsvarsenheder -> Kort -> Stützpunkt Flugplatz Rye

Generel information om Stützpunkt Flugplatz Rye.

Stützpunkt Flugplatz Rye landingsbane
Gefechtsstand i feltmæssig udførelse.
De tyske tropper ankom om formiddagen d. 9. april. Samme dag kom det første fly og i løbet af kort tid begyndte udbygningen af flyvepladsen. Den bestod af mandskabsbarakker, køkkenbarakker, bunkers og lagerbarakker – nogle delvis nedgravet – til ammunition og lign.
For at lette transporten internt på pladsen, blev der anlagt en betonvej og en ensporet bane med tilhørende betonrampe. Ved stationen i Ry, et par kilometer borte, blev der opført en lignende rampe, hvorfra der under det meste af krigen var ugentlige transporter til flyvepladsen på store lastbiler.

I de første dage blev der etableret en midlertidig kantbelysning af forhåndenværende lygter, så pladsen kunne fungere i mørke. Først efter et par måneder blev der etableret en permanent løsning. Den 30. august 1942 meldte Rye sig klar til natlandinger.

Rundt om hele området blev der rejst et to meter højt pigtrådshegn, med bevogtning af ind- og udkørselsveje. Rundt om flyvepladsen blev der opført en del antiluftskyts stillinger. Alle disse udvidelser af Rye flyveplads betød, at pladsen blev en af de største arbejdspladser på egnen.

Efter den norske kapitulation mistede pladsen hurtigt sin betydning, og der var aldrig nogen flyvende enheder fast stationeret på Rye. Den anvendtes primært til mellemlandinger, og fungerede som uddannelsesplads og støttepunkt. I maj 1942 fungerede pladsen som gymnastikskole (Luftwaffensportschule Rye) og skole for svæveflyvning. Sådan fortsatte det i 1943/44. I nogle tilfælde blev den også brugt som nødlandingsplads.

Se meget mere om flyvepladsens historie på RyeFlyveplads.dk

Stp. Flugplatz Rye


Stützpunkt Flugplatz Rye

I dette støttepunkt var der kun bygget bunkere af Feldmäßige und verstärkt-feldmäßige kartakter.
Derfor er der ikke noget med på listen her.

Blå: Bunkere som var under konstruktion pr. 15/1-1945
Rød: Planlagte bunkere som ikke var påbegyndt pr. 15/1-1945

Galleri

Jeg har ikke været på denne lokation endnu og har derfor ingen billeder herfra.

Oversigtskort

For at give et overblik over hvad der er at finde/se i dag, har jeg tilføjet et kort over området. Vær opmærksom på at bunkere som er fjernet efter krigen også er fjernet fra kortet, så du ikke skal lede forgæves.

Navn på enhed
Google Earth
Stützpunkt Flugplatz Rye

Kommentarer til kortet:
Ingen

Hvis du finder fejl og/eller mangler på kortet, så sig endelig til, så skal jeg gøre hvad jeg kan for at få dette ajourført.

 
© AtlantikWall.dk
AmazingCounters.com