AtlantikWall.dk

 HjemHjem    NyhederNyheder    2. verdenskrig2. verdenskrig    AtlantikWallAtlantikWall    RegelbauRegelbau    Bunker galleriGalleri    Video/TVVideo    LinksLinks    GæstebogGæstebog    OrdlisteOrdliste    Om sitetOm    Facebook

Regelbau-information
Antal modeller i alt: 493
Med tegning: 48
Med originaltegning: 152
Sidst opdateret: 605

Annonce - støt sitet!

Kvik-links
Kort med forsvarsenheder
Alle bunkermodeller

Annonce - støt sitet!

Søg på AtlantikWall.dk

Annonce - støt sitet!
 
© AtlantikWall.dk

eniig fiber
AmazingCounters.com

AtlantikWall generelt

AtlantikWall generelt Generelt   AtlantikWall Danmark Danmark   AtlantikWall forsvarsenheder Forsvarsenheder   Radarsystemer i Danmark Radar   AtlantikWall kyst batterier Batterier

Lidt generel historie

Bygningen af AtlantikWall hænger nøje sammen med krigens udvikling i starten af 1940'erne.
AltaltikWall - AtlanticWall - Map
AtlantikWall som den så ud i 1942-1944.

I øst nåede den tyske offensive krigsførelse sit højdepunkt i sommeren 1942 ved at forsøge på at besejre selve Sovjetunionen i en "Blitzkrieg".

I vest forsøgte Hitler på at få en fredsaftale med England efter han erobrede Frankrig.
Efter at fredsaftale-forsøget og "Operation Seelöwe"(Nazityskland og Hitlers plan om en invasion af Storbritannien) fejlede blev operationen sat på pause og den blev aldrig genoptaget.
En sådan operation ville nemlig kræve enorme mængde af tropper og materiel, og der var i forvejen enorme behov for disse på østfronten.

Invasionsstyrkerne i Frankrig skulle nu omstille sig til at forsvare landet istedet for at angribe England. Dette skulle klares med så få tropper som muligt.
Efter af USA var gået ind i krigen (Pga. Japans angreb på Pearl Harbor) mente man nemlig at det kun var et spørgsmål om tid før et invasionsforsøg ville finde sted i Europa.

"Wehrmacht" foreslog i vinteren 1941/42, Hitler en løsning - følg Westwall eksemplet og læg en "jern-kæde" af fæstninger, en såkaldt AtlantikWall!

Man skulle bygge en forsvarslinje helt fra det sydlige Frankrig gennem Danmark og Norge for til sidst at nå Finland - en over 5000 km lang "kæde".

Meningen med AtlantikWall var bla. at kyst-batterierne skulle være placeret så tæt at intet skib noget sted kunne komme nær kysten uden at mindst et batteri kunne ramme skibet.
Alle batterier var omringet af svært bevæbnede bunkere.

Den gamle 100 serie i Regelbauten programmet, som blev brugt til WestWall blev udskiftet med den nye 2-500 serie, der var mere anvendelig til kyst-forsvar.