AtlantikWall.dk

Genveje
Kort med forsvarsenheder
Alle bunkermodeller
 Hjem    Nyheder    2. verdenskrig    AtlantikWall    Regelbau    Galleri    Video    Links    Ordliste    Om    S�g    Facebook

Ordliste

Hjem -> Ordliste

Alfabetisksorteret ordliste.

Vælg det bogstav eller tal som ordet starter med:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z

0  1  2  3  4  5  6  7  8  9 
Eller søg i ordlisten:

Resultat af søgning på: Blitzkrieg

Ord Beskrivelse Mere information
Blitzkrieg:Blitzkrieg er en militærstrategi udviklet i Tyskland i 1930'erne. Ordet Blitzkrieg betyder "lynkrig" direkte oversat til dansk.
Tanken bag strategien var, at Tyskland ville tabe en krig, hvis den udviklede sig til en stillingskrig, således som det var sket under 1. verdenskrig 20 år tidligere.
Fart var altafgørende i Blitzkrieg. Fjendens linjer skulle gennembrydes på et snævert område med simultan brug af fly, artilleri og en massiv spydspids af kampvogne. Målet var at gennembryde fjendens linjer og gøre brug af kampvognens overlegne mobilitet. Med gennembruddet af fjendens linjer kunne kampvognene ødelægge fjendens kommunikationssystem, infrastruktur, ammunitionsdepoter og forsyningslinjer mv. Fjenden skulle således slås allerede i det første slag. Efter kampvognene fulgte infanteriet, typisk til fods, og deres opgave var at nedkæmpe fjenden i det områder hvor kampvogne ikke kunne bruge deres mobilitet.
© AtlantikWall.dk
04/04-2020