AtlantikWall.dk

Genveje
Kort med forsvarsenheder
Alle bunkermodeller
 Hjem    Nyheder    2. verdenskrig    AtlantikWall    Regelbau    Galleri    Video    Links    Ordliste    Om    S�g    Facebook

Krigen i Jylland - En dokumentarserie af TV2 Regionerne

 Generelt |  Bunkerne |  Krigen i Jylland |  Fliegerhorst Grove |  Rommels 13 dage i Danmark
Hjem -> Video -> Krigen i Jylland

Krigen i Jylland 1-12

TV2 regionerne har lavet en serie om "Krigen i Jylland". Serien er i 12 afsnit og blev sendt fra april til juni 2013.

En af mange veludførte sabotageaktioner mod jernbanen i Danmark. Nu skulle en af værnemagtens tog bare komme forbi
En af mange veludførte sabotageaktioner mod jernbanen i Danmark. Nu skulle en af værnemagtens tog bare komme forbi. Billedet er fra et af afsnittene.
Serien omhandler krigen fra dens start i Danmark 9. april 1940, henover kapitulationen i starten af maj 1945 til efterspillet og tiden med flygtninge mange steder i Danmark.
Materialet til serien er blandet af genbrug og nye indslag - hvis man sammenligner med "Bunkerne" som TV/Midt-Vest sendte i 2010. Dermed ikke sagt at serien ikke er god, det er den bestemt. Afsnit 6, som omhandler bunkerbyggeriet har man genbrugt en hel del fra, da denne jo netop omhandler emnet fra den anden serie.

Ligesom "Bunkerne" er dette en serie man bør se!

Herunder er der links til de 12 afsnit med korte beskrivelser af hvad de omhandler.
Jeg skal gøre opmærksom på at nedenstående afsnit er underlagt reglerne om ophavsret.

Update 15-2-2016: TV2 har åbenbart flyttet rundt på deres film! Jeg har nu tilrettet stierne så der nu er hul igennem igen.

Afsnit 1: Den 9. april

Tyskerne går over grænsen til Danmark kl. 04:15 og indtager på kort tid hele Jylland. I dette afsnit hører vi om både civile og soldaters oplevelser af denne dag.
Se afsnittet her

Afsnit 2: Besat og hvad så?

Hvordan reagerede danskerne på at tysken pludselig stod i landet? Vi hører også om de først projekter tyskerne satte gang i bl.a. i Hanstholm og i Karup.
Se afsnittet her

Afsnit 3: Den 13/8 1940

Det største luftslag over Danmark under 2. verdenskrig udspandt sig i luften over Nordjylland kun et halv år efter besættelsen. RAF mistede 11 bombefly i det katastrofale angreb på Aalborg Flyveplads.
Se afsnittet her

Afsnit 4: Gå til modstand

Chokket over besættelsen fortager sig, og stille og roligt voksede den opfattelse frem, at nogen måtte gøre noget for at hjælpe de allieredes kamp mod Nazityskland.
Se afsnittet her

Afsnit 5: Hvidstengruppen

Mange af Hvidstengruppens medlemmer nord for Randers betalte den højeste pris for deres kamp mod den tyske besættelsesmagt. Hvis ikke du har set filmen "Hvidstensgruppen" så er du gået glip af en god film!
Se afsnittet her

Afsnit 6: Flødeskumsfronten

De tyske soldater, der blev sendt til Danmark, betragtede det selv som at vinde i lotteriet. Vi hører også om bunkerbyggeriet - en del materiale fra "Bunkerne" afsnit 2 er genbrugt.
Se afsnittet her

Afsnit 7: Flyverne drysser ned

De allierede valgte at lægge kursen hen over Jylland, når de skulle angribe de store tyske byer som f.eks. Berlin. I Karup og Aalborg ventede de tyske natjagere på dem, og de tog deres part. Det betød uventede gæster i det jyske, når faldskærmen var pakket sammen og gemt væk.
Se afsnittet her

Afsnit 8: Politiet er væk

Ordensmagten er taget af tyskerne, så uro og uorden hersker, mens kriminaliteten blomstrer. Schalburgtage bliver også en del af hverdagen i de sidste år af krigen og disse bliver også de blodigste år af krigen i danmark.
Se afsnittet her

Afsnit 9: Befrielsen

Beretninger fra befrielsesdagene. En fantastisk tid for de fleste danskere - værnemagere og feltmadrasser har helt sikkert en anden vinkel på sagen.
Se afsnittet her

Afsnit 10: Kamp med tyskerne

Selv om krigen er slut, er kampene ikke forbi - på Bispetorv i Aarhus går det galt og vi hører bl.a. beretningerne for fra nogle af dem som var med..
Se afsnittet her

Afsnit 11: Opgøret

Samtidig med befrielsesrusen begyndte opgøret med de danskere, der stod på den forkerte side af kridtstregen.Gik det så retfærdigt til?
Se afsnittet her

Afsnit 12: Flygtningene

Europa var efter krigen en myretue, som nogen havde sparket godt og grundig i, og danskerne stod med deres del af vraggodset – i tusindevis af tyske flygtninge som var kommet til Danmark i slutningen af krigen.
Se afsnittet her
© AtlantikWall.dk
05/04-2020