AtlantikWall.dk

 HjemHjem    NyhederNyheder    2. verdenskrig2. verdenskrig    AtlantikWallAtlantikWall    RegelbauRegelbau    Bunker galleriGalleri    Video/TVVideo    LinksLinks    GæstebogGæstebog    OrdlisteOrdliste    Om sitetOm    Facebook

Regelbau-information
Antal modeller i alt: 493
Med tegning: 48
Med originaltegning: 152
Sidst opdateret: 605

Annonce - støt sitet!

Kvik-links
Kort med forsvarsenheder
Alle bunkermodeller

Annonce - støt sitet!

Søg på AtlantikWall.dk

Annonce - støt sitet!
 
© AtlantikWall.dk

eniig fiber
AmazingCounters.com

Ordliste

Hjem -> Ordliste -> C

Alfabetisksorteret ordliste.

Vælg det bogstav eller tal som ordet starter med:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1-9 
Eller søg i ordlisten:
Søg på hele sitet:

Ordliste - C.

Ord Beskrivelse Mere information
CB:CB korpset (Civilbeskyttelsen), oprettedes ved lov af 1938, for at hjælpe civilbefolkningen ved hospitaler, brandvæsen og politi.
Værnepligtige, der ikke blev indkaldt til aftjening af militær værnepligt inden for 10 år, kunne indkaldes til at deltage i civilbeskyttelsestjeneste. CB-organisationen blev senere til civilforsvaret med Civil Forsvars-loven i 1949.
Churchill-gruppen:En gruppe af gymnasieelever fra Aalborg Katedralskole, som i foråret 1942 udførte en del mindre aktioner mod tyskerne: ildspåsættelse, hærværk og våbentyverier.
Da de blev opdaget, blev de i første omgang indsat i arresten i Aalborg. Men selv om de altså var bag tremmer, fortsatte de deres aktioner. De savede gitteret på vinduet over. Da det blev opdaget, blev de stillet for en tysk krigsret, som idømte dem lange straffe, som blev afsonet i dansk fængsel.
Clearingsdrab:Tyskernes terrormord på tilfældige uskyldige personer som hævn for bl.a. frihedskæmpernes likvidering af stikkere.