strained-correspondence
strained-correspondence
strained-correspondence
strained-correspondence

AtlantikWall.dk

Genveje
Kort med forsvarsenheder
Alle bunkermodeller
 Hjem    Nyheder    2. verdenskrig    AtlantikWall    Regelbau    Galleri    Video    Links    Ordliste    Om    S�g    Facebook

Regelbau 622

 Generelt |  Opdeling |  Bunkere i Danmark |  Alle modeller
Hjem -> Regelbau -> Alle modeller -> Regelbau 622

Regelbau 622 - opdateret 20-04-2020

622 bunker
 Rum  Tysk, Engelsk, Dansk
 1 Kampfraum/Eingang, Combatroom/Entrance, Kamprum/Indgang 
 2 Gasschleuse, Gaslock, Gassluse 
 4 Bereitschaftsraum/Unterschlupf, Crew, Mandskabsrum 
 7 Offener Beobacther, Observation post, Observationspost 
 
Denne bunkermodel er tilhørende Regelbauten programmet. Det er en model som er bygget i styrkeniveau: Ständig(St).

Bunkermodellen blev oprindeligt designet til hæren(Heere) - Se nærmere beskrivelse af de forskellige betegnelser og typer på Regelbau generelt siden.

Denne model er med i anvendelsesgruppen: Mandskabsbunkere(Unterstände für Mannschaften).

Det totale antal der er bygget i Danmark af denne model er 445.

På vestkysten her i Danmark valgte tyskerne at lave en "1. & 2. Stellung" af bestemte bunkere helt ude i første række i klitterne. Denne her model er repræsenteret med 1 konstruktioner i netop denne 1. Stellung.

Hvad enten det er mandskabsbunkere, ildlederbunkere eller andre, så har flere af modellerne plads til at mandskabet kan "bo" i disse mens de var i tjeneste. I andre kan man ikke direkte bo der, men kun være der mens man er i tjeneste, mens man i fx ammunitionsbunkere ikke har mandskabsrum. I denne her model er der plads til 20 mand.

Bunkere i Regelbauten og Bauformen programmerne blev bygget i beton med eller uden jernarmering.
Her kan du se hvor meget beton der blev brugt til denne model. Forudsat at der ikke blev lavet specielle tilbygninger mv. blev der brugt 629-650 m³

Der skulle fjernes ca. 1300 m³ jord/materiale når man byggede denne bunkermodel - Det kan svinge lidt afhængig af hvor meget den skulle være over eller under jordens overflade.

Baustärke beskriver hvor kraftig en bunker er bygget, der findes flere niveauer og betegnelser - som du kan læse mere om på siden Generelt. Denne model her er bygget som Baustärke B.

Herunder har jeg samlet alt det jeg har registreret om denne model i en lille oversigt. Hvis du kan se at der mangler noget så send mig endelig en mail.

På nogle af modellerne står der et bogstav i parentes, fx (f), dette betyder at den kanonmodel der var i den givne bunker oprindelig stammede fra Frankrig. Der kan være tale om følgende lande: (ö) Austria, (i) Italy, (j) Former Yugoslavia, (t) Czech, (r) Russia, (f) France, (p) Poland, (b) Belgium, (n) Norway, (h) Netherlands, (e) United Kingdom, (d) Denmark og (g) Greece.

Herunder er der nogle tilfældigt udvalgte billeder af bunkermodellen, som den ser ud på forskellige lokationer. Billederne kan ses med beskrivelser i galleriet.

Sydligste Regelbau 622 i H.K.B 4/180Sydligste Regelbau 622 i H.K.B 4/180IndgangIndgangBagside og tobrukBagside og tobrukEt sidste kig på bunkerenEt sidste kig på bunkerenKamoufleret bunkerKamoufleret bunkerModel Regelbau 622
Styrkeniveau Ständig(St)
Afdeling Hæren
Modelnavn på tysk Doppelgruppenunterstand für 20 mann
Modelnavn på engelsk Twin groupshelter for 20 men
Modelnavn på dansk Dobbelt mandskabsbunker til 20 mand
Anvendelse/funktion på tysk Unterstände für Mannschaften
Anvendelse/funktion på engelsk Personnel shelters
Anvendelse/funktion på dansk Mandskabsbunkere
Dato for udgivelse af design Q4 1942
Antal bunkere i alt 1027
Antal bunkere i Danmark 445
Antal bunkere i 1. Stellung 1
Mandskab (antal personer) 20
Længde i meter 12,60
Bredde i meter 11,50
Højde i meter 5,10
M³ beton brugt til opførsel 629-650
M³ udgravet 1300
Byggestyrke (baustärke) B
Antal ton rundjern brugt 33,00
Antal ton profiljern brugt 3,80
Panser(armerede døre mv.) 3 stk. 19P7
2 stk. 48P8
2 stk. 434P01
Bemærkning Modellen kan laves med eller uden tobruk (Rum nr. 7), og ligeledes med eller uden de to flanker og derved varierer mængden af brugt beton lidt.

På fronten af denne model, er der mellem de 2 indgange til bunkeren, normalt lavet 6 ventilationshuller til luft. De er lavet parvis over hinnanden, og det miderste sæt er falskt. 1 meter inde i bunkeren er de to rør 'kortsluttede'
Enkelte bunkere er opbygget med kun 4 ventilationshuller, i disse tilfælde er det, det venstre par som er 'kortsluttede'

Original tysk tegning
© AtlantikWall.dk
27/08-2023